78230
Książka
W koszyku
Tradycyjne książki kucharskie przyzwyczaiły nas do przepisów, którymi wykarmić możemy całą rodzinę. Przygotowywane były w zasadzie dla biegłych w gotowaniu gospodyń domowych, dla których kuchnia nie miała żadnych tajemnic. Kuchnia w kawalerce i apartamencie prezentuje jednak zupełnie nowe podejście do sztuki kulinarnej. Udowadniamy, że w kuchni świetnie czuć się może, zarówno debiutant, jak i mistrz, singiel i para, podkreślając, że nowoczesna książka kucharska powinna nadążać za współczesnymi trendami. Pokazujemy, że w kuchni singla wcale nie musi dominować bylejakość czy doraźność, bo przygotowanie smacznego, zdrowego, a przy tym wykwintnego dania często jest bardzo proste i nie wymaga zbyt wiele czasu. Podsuwamy pomysły na potrawy proste i szybkie, które przyrządzi każdy zaczynający swą przygodę z gotowaniem, ale i te bardziej wykwintne, którymi zabłyśniemy podczas kolacji z przyjaciółmi. Znajdą tu coś dla siebie mięsożercy i wegetarianie, wielbiciele makaronów i egzotycznych dań, ci, którzy kochają słodycze i ci dbający o linię. Pomagamy też zgromadzić niezbędne wyposażenie kuchni, a tym, którym nasze przepisy posłużą do przygotowania prawdziwej uczty, dodajemy porady sommelierskie, czyli dopasowujemy najlepsze wina do prezentowanych dań.
Status dostępności:
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej